top of page

Tessa Berkelmans

“Ik heb veel ideeën en een visie op kunsteducatie en wil graag weten hoe ik die kan inzetten. Daarom ben ik met CLICK. begonnen”, vertelt Tessa Berkelmans. Ze is zangeres en theatermaakster, waarbij ze ook mindfulness inzet.

“Ik wil graag een bepaald bewustzijn creëren binnen klassen en scholen. Meer verbinding met jezelf, zowel voor docenten als leerlingen. We leiden kinderen op met de basale vakken, die zijn heel belangrijk, maar de ‘zachte’ vakken zijn ook essentieel. ‘Hoe gaat het met je?’, ‘Wat heb je nodig?’, zulke vragen zou ik graag in het onderwijs willen stellen en daarmee werken met leerlingen en docenten”, vertelt Tessa.


“In mijn werk wil ik altijd de verbinding aangaan. Dat is voor iedereen zinvol, ik zie het belang van het werken met kinderen voor de toekomst. Het ‘present zijn’ is het belangrijkst, iedereen haalt daar iets uit. Ik wil docenten en leerlingen de tools geven om dat te doen.


Er zijn zoveel mooie woorden, maar hoe doe je dat nou? Mediteren is één stap, maar hoe neem je dat gevoel mee in het dagelijks leven? Ik kan oefeningen daarvoor aanreiken en gooi het vaak in theateropdrachten. Dat maakt het speelser en kunst helpt vaak bij het uitdrukken van je binnenwereld naar buiten”, zegt Tessa. “Ik hoop binnen CLICK. te leren hoe ik mijn ideeën op een krachtige manier kan positioneren. Hoe ik meer vertrouwen daarin kan hebben en kan denken: ‘Ik ben Tessa en ik sta hiervoor’. Dat zou ik graag willen.”


“Door binnen CLICK. met andere deelnemers te spreken, krijg ik ook meer vertrouwen daarin. Doordat anderen mijn manier van denken ook snappen en doordat ik merk dat er publiek voor is. Daarnaast is het een hele warme groep vol diversiteit. Het is een mooie training die heel open voelt en toch gestructureerd is. Ik krijg er energie van”, lacht ze.


Comments


EINDPRESENTATIES CLICK..png
bottom of page