top of page
20200921- CLICK x Yma Garay 1019.jpg
20200921- CLICK x Yma Garay 1051.jpg
20200921- CLICK x Yma Garay 1083.jpg
20200921- CLICK x Yma Garay 1055.jpg

OVER CLICK.

In aanraking komen met verschillende vormen van kunst, cultuur en erfgoed is onmisbaar in de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen. Maar hoe zorg je er als bevlogen leerkracht of kunstvakdocent voor dat het écht betekenis krijgt voor de kinderen in onze provincie?

 

CLICK. Talentontwikkelingstraject Cultuureducatie

Met CLICK. bieden Provincie Noord-Brabant, Fontys Hogeschool Kind en Educatie en Cultlab kunstvakdocenten en leerkrachten een ontwikkeltraject aan, gericht op de vraag hoe samen cultuureducatie in én rondom de school te verstevigen. Het traject biedt een unieke kans om je als talent te ontwikkelen.

 

Waar bestaat het traject uit?

 • Samen: De kracht van CLICK. is dat je in het programma samen optrekt en van en met elkaar leert. Binnen CLICK. vertrek je vanuit je eigen vraag en verbind je je aan collega deelnemers die vanuit verschillende rollen en expertises werken aan cultuureducatie. In die verbinding ontmoeten kunst, cultuur en onderwijs elkaar. Samen maak je, ervaar je, en wissel je uit. 
   

 • Inspiratie: Tijdens het traject word je begeleid door Cultlab. Daarnaast krijg je input van Fontys Hogeschool Kind en Educatie, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en de provinciale uitvoeringsorganisaties Erfgoed Brabant, Cubiss Brabant en Kunstloc Brabant.
  Tevens zullen er masterclasses door professionals uit het werkveld georganiseerd worden. Daarvoor mag je collega’s uit je eigen werkveld meenemen.
   

 • In praktijk: We gaan binnen het programma uit van wat je al doet in de praktijk. In een proces gaan we onderzoeken hoe je dat doet en waarom je doet, om vanuit daar een verdiepingsslag te maken en tot een concrete actie te komen. De methodiek van Design Thinking wordt als onderlegger gebruikt. Deze manier van werken biedt ruimte om, vanuit tijd en aandacht, in duidelijke fases naar een ontwerp toe te werken.

Voor wie is dit traject?

Het traject is bedoeld voor kunstvakdocenten en leerkrachten die woonachtig en/of werkzaam zijn in de provincie Noord-Brabant. 

Opzet traject

 • Gezamenlijk: Een keer per maand kom je een dagdeel samen met de groep voor een scholings- en netwerkbijeenkomst.
   

 • Individueel: Gedurende het traject worden er twee individuele ontwikkelgesprekken met je ingepland.
   

 • Keuzedeel: Je maakt een keuze uit de aangeboden masterclasses.
   

 • Actie in de praktijk: Je zoekt samenwerkingen op en werkt samen aan acties in de praktijk.  

Investering

Het traject van CLICK. wordt financieel ondersteund door Provincie Noord-Brabant, Fontys Hogescholen en Cultlab. Deelname aan het traject is dit jaar nog kosteloos. Van de leerkrachten en kunstvakdocenten (en hun werkgevers) wordt verwacht dat er tijd en ruimte wordt vrijgemaakt voor deelname.

Certificering

Na het succesvol doorlopen van het traject ontvang je als deelnemer een certificaat van Fontys Hogescholen.

EINDPRESENTATIES CLICK..png
bottom of page