top of page

Lotte Timmermans

Interview februari 2024

“Binnen CLICK. heb ik heel veel inspiratie opgedaan en een nieuw netwerk gecreëerd. Het is heel fijn om wat intensievere contacten te hebben binnen mijn werkveld. Ik ken nu meer mensen uit het basisonderwijs en uit de kunstsector. Het is heel fijn dat ik hen ken en kan vragen wanneer nodig”, vertelt Lotte Timmermans. Ze is performer en dansdocent en richt zich veelal op educatie en dans.


“De kracht van samen iets maken, die is mij weer heel duidelijk geworden tijdens dit traject. Het past bij mij om met anderen te werken en te sparren. Ik ben zzp’er en juist doordat ik met vrienden en collega’s mag werken, blijft het aantrekkelijk om zelfstandige te zijn. Dat merkte ik door CLICK. nog meer, het is echt een bevestiging dat ik graag samenwerk”, vertelt ze.


Binnen CLICK. werkte Lotte anderhalf jaar aan haar eigen proces en maakte ze samen met deelnemer Lara Knoops een nieuw, concreet product: ‘CC’ je mee? Een danseducatieproject waarbij ze met leerlingen het creatieve proces uitlicht, kennis laat maken met improviseren en daarbij de leerkracht ook een rol laat spelen. De bedoeling is dat de leerkracht namelijk bijvoorbeeld later in het jaar nogmaals dit creatieve proces zelfstandig kan uitvoeren. Het project is bedoeld voor bovenbouw van basisscholen en voor onderbouw van middelbare scholen.


Experimenteren

“We gaan met de kinderen een avontuur aan. Een proces, waarbij de uitkomst minder belangrijk is. Ik houd daar zelf ook van. Experimenteren, avonturen aangaan, dat past bij mij. We wisten heel lang nog niet wat we wilden doen binnen CLICK., maar ik wilde wel graag iets concreets uit het project halen. Door het experiment aan te gaan op scholen, hadden we meteen een vooronderzoek voor onszelf. Een vooronderzoek dat we ook meenemen in het creatieve proces voor het maken van een nieuwe educatieve voorstelling. 


Lotte had aan het begin van CLICK. niet zoveel verwachtingen, vertelt ze. “Ik dacht: ‘Laat maar komen en ik kijk wel wat het is. Nu het is afgerond, ben ik heel blij dat er iets concreets is uitgekomen. Ik heb geïnvesteerd in tijd en energie, hele mooie inspiratiemomenten mogen ervaren, en nu is daar ook echt iets moois uitgekomen. Echt een cadeau. We hebben na de eindpresentatie zelfs mails gehad van mensen die ons project willen boeken op scholen.”


De samenwerking met Lara is voor Lotte ook verder ontwikkeld. “We hebben zoveel met elkaar opgetrokken, daardoor is er nu ook op werkniveau nog meer connectie ontstaan. Er zit echt meer diepgang in ons werk”, vertelt ze. “Het hele netwerk van CLICK. is heel bijzonder. Ik hoop dat het blijft doorgroeien, we elkaar weten te vinden en blijven delen. 


Interview voorjaar 2023

“Samenwerken met mensen uit het onderwijs en kunstenaars, meer samen creëren en expertise uitwisselen, dat spreekt mij aan in CLICK.”, vertelt Lotte Timmermans. Ze is performer en dansdocent en richt zich veelal op educatie en dans.

"Ik vind het fijn om te merken dat het een hele diverse groep is bij CLICK. Het zijn allemaal heel verschillende personen met eigen visies en dat maakt het interessant. Doordat iedereen z’n eigen identiteit en werkwijze heeft, komen er mooie gesprekken op gang. Juist die leerkrachten en kunstenaars samen zorgen voor een nieuwe kijk op kunsteducatie”, vertelt Lotte. “Het is voor mij echt een cadeautje dat ik binnen dit traject kennis mag opdoen en mijn netwerk kan verbreden. Iedereen heeft een voorliefde voor de kunsten, dat is heel mooi om te merken.”


“Binnen CLICK. heb ik nog geen specifieke vraag of een doel, het kan nog alle kanten op voor mij.


Ik ben wel met een van de andere deelnemers bezig met het maken van educatiemateriaal voor mijn voorstelling”, vertelt ze. “Ik ben bezig met een nieuwe dansvoorstelling, het concept-idee ligt er nu en daar wil ik graag educatiemateriaal bij maken. Dat doe ik normaal gesproken ook, maar ik vind het belangrijk om dat in samenspraak met leerkrachten en leerlingen te doen. Daarom werk ik nu samen met een andere deelnemer, die directrice is op een basisschool. Ik hoop vragen bij de school neer te leggen over het educatiemateriaal. Waar hebben zij behoefte aan? Daar gaat het mij om.”


“Het is tof om met een gericht project bezig te zijn, tijdens CLICK. ontstond deze vraag en dat is mooi om die dan verder te onderzoeken. Juist samen maken, zorgt voor meer verbinding en ook meer afstemming op de behoeften van leerkrachten en leerlingen”, zegt ze. “Toch vind ik het juist fijn dat CLICK. een procesgericht traject is, het gaat niet om het resultaat, maar je mag ervaren hoe het proces loopt. Daar houd ik van, van die ruimte die ik krijg.”

Comments


EINDPRESENTATIES CLICK..png
bottom of page