top of page

Eefje van Buel

“Voor mij is CLICK. een mooie kans om me verder te professionaliseren en ontwikkelen als vakdocent beeldend. Meer met mijn vak bezig zijn en creativiteit verder uitdiepen, vind ik belangrijk”, vertelt Eefje van Buel. Ze is vakdocent beeldend en cultuurcoördinator op basisschool De Triangel in Tilburg.


“Ik vind het fijn om te weten dat ik verder kan werken aan mijn eigen ontwikkeling in CLICK. Ik ben nog bezig met de master kunsteducatie en ben bijna afgestudeerd. Het is heel waardevol om in zo’n leergemeenschap te zitten en dat vind ik ook mooi aan CLICK.”, zegt ze.


“Ik werk al tien jaar op deze school en merk dat ik een stap buiten het onderwijs wil maken. Bijvoorbeeld meer bezig zijn met beleid of de educatie binnen een museum of culturele instelling. Naast mijn baan als vakdocent en cultuurcoördinator heb ik die ambitie. Ik hoop dat CLICK. daarin helpend kan zijn.”


“Ik wil dus meer richting geven aan mezelf; hoe ga ik op zoek naar zo’n baan of traject buiten het onderwijs? En hoe beweeg ik me voort tussen het onderwijs en eventueel een andere stap? Daarnaast vind ik het belangrijk om meer de inhoud in te gaan met mijn lessen. Ik heb al best een sterk aanbod van lessen, maar zou nog meer zelfvertrouwen willen krijgen bij het ontwerpen en geven van lessen. Vanuit mijn eigenheid en visie en daarbij op mijn eigen gevoel blijven durven afgaan.


De inzet op het welbevinden van het kind vind ik heel belangrijk, daar heb ik ook onderzoek naar gedaan tijdens mijn master. Dat komt ook terug in mijn lessen. Zeker voor de doelgroep van deze school is het belangrijk dat ze ook leren omgaan met emoties en handvatten krijgen zich te uiten. Daarnaast hoop ik dat we ze meer in aanraking kunnen laten komen met kunst en cultuur”, zegt Eefje.


“Op onze school is een aantal kunstlessen al geïntegreerd en vaak hangen we die op aan thema’s. Ik zou de creatieve denkhouding die bij kunst en cultuur zo naar voren komt, meer willen inzetten binnen andere vakken. Zodat kinderen breder leren kijken en iedereen op school daar ook de handvatten voor krijgt aangereikt”, vertelt Eefje. “Uiteindelijk wil ik graag mijn persoonlijke ontwikkeling en die van de leerlingen vooropstellen.”

Commenti


EINDPRESENTATIES CLICK..png
bottom of page