top of page

Anne van den Beuken

Interview februari 2024

“De CLICK.-bijeenkomsten waren verwenmomentjes voor mezelf. Vaak kwam ik net uit werk en was het even schakelen, maar daarna voelde het altijd als ‘me’-time. Ik ging er heel praktisch in, wilde nieuwe mensen leren kennen, maar het werd een hele zoektocht naar wie ik ben en wat ik wil. Heel mooi om te ontdekken”, vertelt Anne van den Beuken. Ze heeft, met een collega, een eigen muzikale theatergroep: Letter Belangrijk en is actrice.


“Ik vind dat ik professioneler ben geworden, ben me bewust van de rollen die ik kan aannemen. Ik ben een werkend, uitvoerend en docerend persoon. Ik weet nu: bij deze opdracht kan ik het beste deze rol aannemen, bij een andere opdracht werkt een andere rol beter. Dit houdt me scherp in het zien waarom ik een bepaalde klus aanneem. En: het zorgt er ook voor dat ik de Anne kan zijn zonder werk. Dan kan ik ontspannen en mijn rust nemen”, vertelt ze.


“Mijn werk is superleuk, het is een hobby die is uitgegroeid tot mijn baan. Het gevaar daarin is dat ik het als een hobby blijf zien en me niet professioneel opstel. Nu maak ik bewuster keuzes en neem ik momenten van rust. Dat heeft CLICK. me gebracht”, zegt ze. “Ik zat in een groepje met allemaal deelnemers die op een manier meer rust en vertraging wilden. We gaven elkaar experimenten om dat voor elkaar te krijgen. Dan kreeg ik een opdracht zoals: ‘Ga naar buiten, loop een rondje en bekijk wat je ziet alsof je naar een schilderij kijkt. Neem even de tijd.’ Daarna bespraken we dat samen ook.”


“De bijeenkomst bij MU vond ik heel inspirerend, omdat ik daar een gesprek had met Margot Heijkant, die sessies rondom ‘rust in je klas’ doet. Dat vond ik mooi, probeer maar eens even niks te doen, rust toe te voegen aan je lessen. Het zou heel goed zijn om mijn dramalessen af te sluiten met een rustgevende oefening. Daar ging mijn vuurtje helemaal aan. Het borrelde echt daarna, bij iedereen eigenlijk. Mede door CLICK. is er bij mij veel op z’n plek gevallen. Ik neem meer rust en kan het iedereen aanraden om aan zo’n traject mee te doen.”


Interview voorjaar 2023

“Voor mij is CLICK. een mooie manier om nieuwe mensen uit het werkveld te leren kennen”, vertelt Anne van den Beuken. Ze heeft, met een collega, een eigen muzikale theatergroep: Letter Belangrijk en is actrice. “Ik hoop op nieuwe samenwerkingen met andere kunstenaars. Een beeldend kunstenaar of muzikant bijvoorbeeld.”

“Naast het ontmoeten van andere kunstenaars en het opdoen van inspiratie en nieuwe contacten, heb ik nog een belangrijk doel binnen CLICK.”, vertelt Anne.


“Ik ben sinds 2019 fulltime aan het werk als theatermaker en heb een succesvolle theatergroep opgezet met mijn collega.


Toch vind ik het soms nog lastig om echt voor mijn werk te gaan staan. Doordat ik het heel leuk vind om te doen, voelt het als mijn hobby. Het is echt mijn baan, dus ik zou graag iets meer zelfvertrouwen willen daarin. Dat echt uitstralen”, vertelt Anne.


“Ik wil meer de waarde inzien van het werk dat ik doe. We geven veelal musical – en theatervoorstellingen waarbij we leerlingen kennis laten maken met boeken. Op een creatieve manier maken we een interactieve voorstelling waarbij de kinderen meer te weten komen over een bepaald boek en de taal. Ik weet echt wel wat ik doe, maar heb het idee dat ik het eens goed op papier zou moeten zetten. Echt een onderbouwing van het concept en wat het bij kinderen teweegbrengt”, zegt ze. “Het loopt allemaal goed, maar ik wil binnen CLICK. graag onderzoeken hoe ik mezelf nog beter op de kaart kan zetten.”


“Het is heel fijn om met andere cultuurmensen te bespreken hoe zij hun werk nou aanpakken. Iedereen heeft een cultuurhart en dat merk je in de gesprekken. Ik hoop vooral wat meer onderbouwing bij mijn workshops te kunnen geven en bijvoorbeeld ook over de prijs na te denken die we voor ons aanbod vragen. Juist door te praten met anderen, kom ik daar verder mee.

Comentários


EINDPRESENTATIES CLICK..png
bottom of page