top of page

Edith van Beurden

“Mijn netwerk uitbreiden en nieuwe mensen ontmoeten, dat zijn de belangrijkste redenen voor mij om aan CLICK. mee te doen”, vertelt Edith van Beurden. Ze geeft workshops creatief schrijven in het basis- en voortgezet onderwijs en zet kinderen zo op een interactieve manier aan het denken en werk.

“Naast het verbreden van mijn netwerk, lijkt CLICK. mij ook een mooi traject om nieuwe samenwerkingen binnen te ontdekken. Ik denk dat het mooi is om andere disciplines te combineren met schrijven. Dans lijkt me bijvoorbeeld interessant”, vertelt Edith.


“Juist doordat het een diverse groep is, met leerkrachten en kunstenaars uit verschillende disciplines, vind ik het heel interessant.”


Edith houdt erg van het maken, waardoor ze binnen CLICK. wellicht een product wil ontwikkelen dat de creativiteit aanwakkert bij kinderen.


“Dat kan op allerlei vlakken zijn, binnen diverse disciplines. Bij creatief schrijven merkte ik bijvoorbeeld dat als ik kinderen tools aanreik om te leren schrijven, dat ze ook meer durven. Dan zijn ze zo verrast dat er iets creatiefs uit hun handen komt. Zo’n tool zou ik wel voor meer vlakken van creativiteit willen ontwikkelen”, vertelt ze.


“Het kunnen kaarten zijn die leerkrachten of docenten verder op weg helpen of tekst, ik houd zelf van een tastbaar product. Maar het mag ook nog ontstaan in de loop van het traject. Hoef niet alles al vast te leggen. Ik ben daar benieuwd naar, hoe die samenwerkingen verlopen binnen CLICK. en wat we elkaar kunnen leren en bieden.”

Logo's CLICK..png
bottom of page