top of page

Edith van Beurden

Interview februari 2024

“Ik heb CLICK. heel positief ervaren. Als zzp’er werk je vaak alleen en dan is het fijn om met anderen te sparren die dezelfde houding en achtergrond hebben. We zijn op een fijne manier begeleid, waarbij er met de juiste mensen geklikt en gematcht is. Ik ben blij met de eensgezindheid binnen CLICK.”, vertelt Edith van Beurden. Ze geeft workshops creatief schrijven in het basis- en voortgezet onderwijs en zet kinderen zo op een interactieve manier aan het denken en werk.


“Ik ben heel enthousiast en klik vrij makkelijk met anderen. Dat merkte ik binnen CLICK. ook: de samenwerking aangaan vind ik mooi en dat gaat goed. Ik heb met twee deelnemers samengewerkt en bij beide projecten is er een concreet resultaat uitgekomen”, vertelt ze. “Ik raakte bij de tweede bijeenkomst van CLICK. met Sara aan de praat. Daar gingen gelijk allerlei lichtjes branden, toen we in gesprek raakten. Ze vertelde over de componistenwijk in Tilburg-Noord en dat ze daar graag lesmateriaal over wilde maken. Ze is heel gepassioneerd over klassieke muziek”, zegt Edith.


“Ik woon al heel lang in diezelfde wijk, dus was meteen geprikkeld. Ik ben dan echt een ideeënmachine waar van alles uitrolt. Langzaamaan heeft het project vorm gekregen en nu is er een concreet moment waarop we een muzikale reis door de wijk organiseren. Op 15 juni vindt die plaats.”


Ook met deelnemer Jill had Edith direct een goed gesprek. “Ik had een idee om samen uit te voeren met haar, zij is beeldend docent en ik wilde schrijven en beeldend combineren. We voelden elkaar zo goed aan dat er zelfs een vriendschap uit is ontstaan. We hebben zoveel ideeën en lessen ontwikkeld waarin onze disciplines aan bod komen, die kunnen we zo in de klas inzetten.”


“Naast de projecten met andere deelnemers, vond ik de masterclasses en de gesprekken die daaruit voortkwamen, heel inspirerend. Ik vind het mooi dat ik zoveel over de andere disciplines heb gehoord en heb gezien hoe anderen werken. Die expertise uitwisselen en van elkaar leren, vind ik mooi aan CLICK.”


Interview voorjaar 2023

“Mijn netwerk uitbreiden en nieuwe mensen ontmoeten, dat zijn de belangrijkste redenen voor mij om aan CLICK. mee te doen”, vertelt Edith van Beurden. Ze geeft workshops creatief schrijven in het basis- en voortgezet onderwijs en zet kinderen zo op een interactieve manier aan het denken en werk.


“Naast het verbreden van mijn netwerk, lijkt CLICK. mij ook een mooi traject om nieuwe samenwerkingen binnen te ontdekken. Ik denk dat het mooi is om andere disciplines te combineren met schrijven. Dans lijkt me bijvoorbeeld interessant”, vertelt Edith.


“Juist doordat het een diverse groep is, met leerkrachten en kunstenaars uit verschillende disciplines, vind ik het heel interessant.”


Edith houdt erg van het maken, waardoor ze binnen CLICK. wellicht een product wil ontwikkelen dat de creativiteit aanwakkert bij kinderen.


“Dat kan op allerlei vlakken zijn, binnen diverse disciplines. Bij creatief schrijven merkte ik bijvoorbeeld dat als ik kinderen tools aanreik om te leren schrijven, dat ze ook meer durven. Dan zijn ze zo verrast dat er iets creatiefs uit hun handen komt. Zo’n tool zou ik wel voor meer vlakken van creativiteit willen ontwikkelen”, vertelt ze.


“Het kunnen kaarten zijn die leerkrachten of docenten verder op weg helpen of tekst, ik houd zelf van een tastbaar product. Maar het mag ook nog ontstaan in de loop van het traject. Hoef niet alles al vast te leggen. Ik ben daar benieuwd naar, hoe die samenwerkingen verlopen binnen CLICK. en wat we elkaar kunnen leren en bieden.”

Hozzászólások


EINDPRESENTATIES CLICK..png
bottom of page